Nytårsfortsæt – i det små

IMG_9434

Det gør vel ikke noget at have et nytårsfortsæt som er nemt at leve op til? I hvertfald i starten :-) Et af mine små nytårsfortsætter er, at jeg vil dyrke nogle krydderurter i min vindueskarm, som kan pifte vintermaden lidt op.

IMG_9432

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofte tænker jeg, at det ville være mere lækkert – og mere autentisk – med friske krydderurter i min mad, end de tørrede på dåse. Men jeg må se i øjnene, at det er et ønske som ikke passer sammen med min hverdagsvirkelighed. Når jeg står ved gryderne, griber jeg ud efter bøtterne på krydderihylden.

Faktisk plantede jeg  mine altankasser til med krydderurter det første år vi boede i lejlighed, i den tro, at min mad så ville blive prop-stoppet med struttende friske urter… Det blev den ikke!

Om det skyldes dovenskab eller dårlig planlægning ved jeg ikke, men nu jeg vil kaste mig ud i det igen – dog i en meget mindre målestok = min vindueskarm.

IMG_9433

I ferien læste jeg en artikel i det  (udmærkede) blad “Mood” som Føtex udgiver en gang om måneden. Artiklen handlede netop om hvordan man kan få succes med at dyrke krydderurter i vindueskarmen.

Så i nærmeste fremtid, vil jeg gå nøjagtigt frem efter punkterne i artiklen og plante en timian som skal stå i mit køkken. Jeg vil sørge for de bedste vækstbetingelser for min plante og så er jeg sikker på at den vil levere velduftende blade…. om de så ender i min gryde, vil tiden vise…