Rose med blonder

Der skal ikke meget til for at gøre en enkelt rose til en bedårende værtindegave. Denne “krave” kan bruges til alle storhovedet blomster, og den er hurtig at lave. Du kan bruge buketholderen igen og igen, og den er eminent  til at opgradere en rose, eller georgine fra din have. Jeg synes også den ville være sød som et alternativ til den røde rose til studenten. Du kunne også lave et lille lager nu du er i gang, så har du altid en hurtig gave ved hånden.

Det skal du bruge:
noget TRÅD – her er brugt bonzaitråd som er meget velegnet
lidt TAPETKLISTER
kniplede MELLEMLÆGSsERVIETTER

en ROSE

Jeg har valgt at bruge nogle kniplede mellemlægsservietter. De er nemme at finde på
loppemarkeder og koster ikke meget.

 

Bland noget tapetklister og lad det stå lidt. Det må gerne være tykt.
Læg en frostpose på bordet, og dyp den serviet der skal være øverst i tapetklister. Læg den på posen og glat servietten ud.

De andre servietter skal være tørre når du lægger dem på. Når du har lagt et par lag stiller du tråden oven på så ringen er i midten af mellemlægsservietterne. Læg nu de sidste servietter på sådan at trådens “ben” er i midten. Tryk rundt på hele buketholderen, så du er helt sikker på at den er våd af tapetklister over det hele. Ellers så smør lidt ekstra på. Det er særligt vigtigt at alle kanter er våde.

Lad det stå og tørre natten over. Er buketholderen ikke helt tør kan du hjælpe lidt til, med en hårtørrer.
Nu skal du bare klippe et lille hul i midten, befri en rose for dens grønne blade og sætte den i sin nye krave.
Hvis du skal give den væk ser det pænt ud hvis stativets “ben” er tapet fast til rosen og derefter dækket af matchende bånd.

Her et eksemplar fra sidste sommer…